1 februarie 2011

in memoriam!(mi-am omorât peştele)

Doamne-ajută!... azi mi-a murit peştele! de fapt, nu ştiu dacă azi, cert e că azi am descoperit!
deci... mă postez în faţa laptopului şi stau...şi stau...şi la un moment dat: ia să văd eu ce mai face peştele! unde e:O? nu e! îl găsesc în sfârşit...iau acvariul şi îl duc pe masă. îl văd pe peşte într-un colţ, dar puţin cam pe-o parte. o-o, ceva nu e în regulă. mă uit mai atentă. bat puţin cu degetul în peretele acvariului, în colţul lui. nu se mişcă. la naiba, e mort!
frate, partea cea mai rea e că e vina mea! eu am schimbat apa peştelui ultima oară! ştiu exact ce-am greşit. staţi să vă spun:
-alo?
-ce faci?
-bine, stau.
-vezi ce face peştele.
-e bine, dar apa e cam murdară.
-păi de-asta te-am sunat, încearcă s-o schimbi.
-ok.
-vezi să pui jumate de căpăcel din soluţia aia în apă, blablabla-blabla.
-ok tata.
aşa că încep. şi schimb apa, şi am grijă să fie bec toate pietricelele, şi coralul, şi scoica aia minusculă, şi steluţa de mare să fie la locul ei, şi plăntuţa aşezată cu grijă unde trebuie. şi, la final, adaug jumate' de căpăcel de aquasafe, apoi pun peştele şi uite! acvariul n-a arătat niciodată mai bine! sunt mândră de mine, am făcut o treabă grozavă. apa a căpătat o nuanţă albăstruie de la aquasafe, dar mă gândesc că trebuie să fie normal, aşa că pun acvariul undeva unde să se vadă cât mai bine, şi plec.
ai mei vin acasă. se uită:
-dar n-ai pus cam multă soluţie? întreabă tata.
-ai zis jumate' de căpăcel.
-am zis "câteva picături" după.
-n-ai zis.
-ba am zis.
-n-am auzit.
plec. mă gândesc că totul e bine şi frumos. ce, doar n-o să se întâmple nicio nenorocire dacă am pus un pic mai multă.
...nu?!

şi astăzi...bem! dezastru. îl iau panicată, îl scot din acvariu, îl mut în alt vas, îi dau câteva ghionturi, îl mişc, îl scot. nimic. a înţepenit.

tragic!

aquasafe: pentru toate acvariile cu apă dulce sau sărată. adaptează apa de la robinet la mediul natural al peştilor. neutralizează componenţii nocivi pentru peşti din apa de la robinet. reprezintă un raport de stimulenţi naturali. protejează branhiile şi mucozităţile de pe pielea peştilor datorită ingredienţilor coloidieni. conţine vitamina b contra stress-ului.

stf, aquasafe!

RIP, peşte! iartă-mă! :(

mama o să mă omoare!